Samenwerkingen: speciaalbierbox

KraftBier

KraftBier is een Tilburgse brouwerij, opgericht in 2015 door Rob van den Meijdenberg. KraftBier brouwt bieren voor iedereen; toegankelijk maar bijzonder. “Of je nu als stoere Brabantse vrouw onze Witte IPA Schòon Mèdje drinkt, als feestganger onze Hoppakee, als connaisseur onze Grôote Kwèèk of als wannabe ridder onze Witte Kasteel, KraftBier is voor ieder moment.”

“Toen we begonnen waren we één van de eersten in Tilburg die zich waagde aan het brouwen van lokaal bier. Nu struikel je over de brouwinitiatieven en is craftbeer en KraftBier overal ingeburgerd.” KraftBier is begonnen in Bank15, maar is inmiddels opgeschaald naar een grotere brouwerij. 2020 is het lustrumjaar voor Kraftbier, waarin de brouwerij haar volgende stap zal gaan zetten. “Alle KraftBieren in blik, met een nieuwe uitstraling. En dat gaan we allemaal doen op een zo duurzaam en circulair mogelijke manier.”

Om deze dromen waar te maken heeft KraftBier de crowdfunding campagne ‘Een blik op de toekomst!’ opgezet. Je kunt hieraan bijdragen door alvast pakketten bij hen in te kopen. Bij aankoop van 2 pakketten krijg je ook nog eens een toegangskaart voor het lustrumfestival! Meer informatie hierover vind je op hier.

www.kraftbier.nl

Brouwerij de Blauwe IJsbeer

Brouwerij de Blauwe IJsbeer brouwt, onder leiding van Ap van Hees, speciaalbieren sinds 2012. De brouwerij is gestart in Nieuwpoort, maar inmiddels verhuisd naar Tilburg.  

Het eerste biertje dat de brouwerij uitbracht was de Weijsbeer, gevolgd door onder andere de Schotse IJsbeer, Mooi Weer IJsbeer en Uit Je Wak IJsbeer. De nieuwste 'ijsbeerpup' is de Kou Van Jou IJsbeer. In 2019 bracht de brouwerij een eerste limited edition uit: de Dubbele Schotse IJsbeer, 10 maanden gerijpt op Auchentoshan Scotch Single Malt whiskyvaten.  

Je kunt de Blauwe IJsbeer vaak vinden op een bierfestival, een streekmarkt of een proeverij in een horecabedrijf. Zo was de Blauwe IJsbeer afgelopen zomer ook te vinden op het Tilburgse bierfestival MOUT.  

www.brouwerijdeblauweijsbeer.nl

De Man

Brouwerij de Man is een microbrouwerij in Tilburg. Kiki en Tom, die elkaar al kennen sinds de middelbare school, namen 1,5 jaar geleden een sprong in het diepe en begonnen een brouwerij. Ze maken alleen maar sterke bieren (8% of hoger) voor sterke verhalen!

Tom en Kiki stoppen hun persoonlijkheid in hun bieren. Zo zijn de bieren net eventjes anders dan je gewend bent en zijn het zeker geen standaard smaken die je erin terug vindt. Op hun etiketten staan meerdere ‘easter eggs’, want humor is belangrijk voor ze. “We zijn echt twee idioten die gek zijn van speciaalbier! Toen we onze brouwerij begonnen wilden we niet alleen lekker bier maken, maar ook leuk bier. Cheers!’’

www.brouwerijdeman.nl

'T MAG

Brouwerij 'T MAG werd geboren in 2017, nadat brouwer Marc Vriens een brouwwedstrijd van Brand won. Van origine is hij kok, maar hij brouwde al in 1978 zijn eerste biertje. Nadat hij zijn roeping als brouwer vond werd brouwen zijn dagelijkse werk. “Ik hou van bourgondisch genieten. Dat is voor mij een goed speciaalbier gecombineerd met de juiste smaken in eten, samen genieten met vrienden of familie. ‘T MAG altijd!”

‘T MAG heeft vier bieren in het assortiment: ‘T MAG Tripel, ‘T MAG IPA, ‘T MAG Witbier en Casino Blond. Twee van deze bieren zullen in onze speciaalbierbox te vinden zijn. Dorst gekregen? In de loop van deze week kun je de box bestellen, dus houd onze social media en website in de gaten!

www.facebook.com/BrouwerijTMAG

Stadsbrouwerij 013

Stadsbrouwerij 013 is gevestigd in de oude Graan- en Meelfabriek aan de Piushaven en schrijft vanaf voorjaar 2018 ‘nieuwe biergeschiedenis’ in Tilburg. Op deze bijzondere locatie vloeien ambacht, passie en kwaliteit samen. “Ons doel is om jou het bijzondere in het normale te laten ontdekken.”

Stadsbrouwerij 013 draagt bij aan het versterken en uitdragen van de identiteit van de stad Tilburg. De bieren die hier gebrouwen worden zeggen dan ook stuk voor stuk iets over de historie van de stad of haar inwoners. Dit zie je o.a. terug in de namen van de bieren, zoals Op den Ophef, Piuspils en Kruikje Blond. “We leggen de lat hoog voor onszelf met veel aandacht voor kwaliteit & detail. Het gaat om de ambiance en het verhaal achter bier en samen met je vrienden of familie praten over of genieten van bier!”

Je kunt bij Stadsbrouwerij 013 niet alleen terecht voor een borrelhap of een volledig menu, maar ook voor rondleidingen, proeverijen en de Masterclass Speciaalbieren! Vanaf vorig jaar heeft de brouwerij ook een mooie nieuwe aanwinst: de Albatros, gelegen op het water recht tegenover de brouwerij. Afgelopen weken is er hard gewerkt aan een terras op het water, waar je na de horecasluiting weer heerlijk van je biertje zult kunnen genieten!

Bruin Kafee

Stel je voor: je bent sinds 3 maart de nieuwe eigenaar van een café en moet na twee weken je deuren alweer sluiten vanwege het coronavirus... Dat overkwam Elsemieke en Felix, de nieuwe eigenaren van Bruin Kafee. Gelukkig zijn zij positief gebleven en, ‘in een nieuw kek jasje’ na de recente verbouwing, met frisse moed doorgegaan. Ze verkopen momenteel tegoedbonnen en pakketten, en afgelopen weekend kon je zelfs Bossche Bollen van Jan de Groot op bestelling komen ophalen!

Dankzij de ervaring met de kookstudio van Felix weten ze als geen ander wat lekker eten is! Hun toevoeging aan de box is dan ook zeker iets dat je normaal gesproken niet in huis hebt. Deze lekkernij is een samenwerking met Luc's Notenbar, de welbekende notenkraam die je elke vrijdag en zaterdag op de markt in Tilburg ziet staan. Een dubbel lokaal product dus!

www.facebook.com/BruinKafee