Samenwerkingen: moederdagbox

Carmen Groenefelt

Carmen is illustrator en kunstenaar. Na haar studie sociologie besloot ze haar droom waar te maken. Sinds 2015 al verbindt ze mensen met haar werk; perfect passend bij deze tijd! Ze legt dierbaren vast in persoonlijke illustraties in opdracht, creëert boeken en illustreert live op evenementen. Diversteit, duurzaamheid en dromen najagen komen veelvoudig voor in haar werk en in haar samenwerking met bedrijven.

Carmen's agenda is leeggeveegd door het coronavirus. In de zomermaanden tekent ze normaal gesproken live op evenementen en bruiloften mensen na; helaas heeft ze deze zomer andere plannen moeten maken... Wél is er nu ruimte voor een samenwerking met ons: Carmen’s werk zal in de Moederdagbox te vinden zijn!

www.carmengroenefelt.nl

Banketbakkerij & lunchroom Van Vlerken

Van Vlerken, gevestigd in de Heuvelstraat in een prachtig authentiek pand, is opgericht in 1903 door Alphons van Vlerken. De huidige eigenaar, de 70-jarige Maarten van Vlerken, nam de zaak over in 1975. Door de grote ramen aan de voorzijde van de winkel kun je eindeloos naar binnen turen om de prachtige creaties van Maarten te bewonderen. Hij is een gespecialiseerd banketbakker en verkoopt o.a. heerlijke gebakjes en chocolaatjes, gemaakt op ambachtelijke wijze. Rond de feestdagen kun je er terecht voor een enorm assortiment zelfgemaakt marsepein.

Maarten breidde de zaak ook uit met een lunchroom, waar je even rustig kunt zitten met een lekker gebakje en een kopje koffie. Helaas heeft Maarten door de horecasluiting de lunchroom moeten sluiten en heeft hij ook het aantal klanten in de winkel snel zien afnemen. Wij hebben Maarten gevraagd of hij een doosje van zijn heerlijke chocolaatjes samen wil stellen voor in de Moederdagbox!

www.facebook.com/
LunchroomVanVlerken

De Buitenman

De Buitenman is een biologisch boerengoed in Lage Mierde, waar je kunt overnachten op de boerderij, eten en drinken in de herberg en boerderijproducten kunt kopen in de winkel. Op de Buitenman lopen varkens, koeien, kippen en schapen rond. Het motto van de Buitenman: “Wat de natuur zelf kan, hoeft de boer niet te doen.”

Varkens In Nood heeft de Buitenman de kwalificatie van vijfsterren-varkensboer toegekend. Deze kwalificatie krijgt een varkensboer alleen als er aan strenge eisen wordt voldaan: een varken moet o.a. permanent naar buiten kunnen, een natuurlijke uitloop hebben, veel ruimte en bij voorkeur ook een modderbad. Op dit moment zijn er slechts 37 vijfsterren-varkensboeren in Nederland, maar dit aantal neemt gelukkig toe.

In de winkel van de Buitenman kun je van alles kopen: groenten uit eigen moestuin, streekbiertjes en wijnen, brood, kaas, eieren en natuurlijk het vlees en de vleeswaren van eigen boerderij.

www.debuitenman.nl

VANDEMAKER

VANDEMAKER, gevestigd midden in het centrum van Tilburg in de Pieter Vreedestraat, wordt gerund door Suuz en Ellen. Ze kopen werk van diverse creatief ondernemers: eerlijk, echt en origineel, letterlijk gevonden bij ‘de maker’. In de winkel vind je de leukste handgemaakte producten, cadeautjes, planten en nog veel meer.

Door de huidige situatie zit het er nu even niet in, maar normaal gesproken wordt er ook iedere maand een workshop door VANDEMAKER georganiseerd, waarbij een deel van de winkel wordt omgebouwd tot een studio waar je zelf creatief aan de slag kunt. Meer informatie hierover vind je op www.vandemaker.store.

In de Moederdagbox zal een leuk en duurzaam cadeautje van één van de makers, AIYMES, te vinden zijn.

www.vandemaker.store

Esthetisch Centrum Tilburg

Sinds 2004 is Esthetisch Centrum Tilburg gevestigd aan de Bosscheweg 33. Lilyan is als allround schoonheidsspecialiste de eigenaresse. Zij wil graag haar positiviteit overbrengen op anderen en hen motiveren met haar passie. Haar jarenlange ervaring in de beautywereld, medische wereld, Chinese geneeskunst, de kunstacademie en als voedingsadviseuze, geeft haar de mogelijkheid om, naast mensen in de watten te leggen, ze ook te motiveren en te coachen. Ze begeleidt mensen graag in het mooi en gezond oud worden en op een natuurlijke manier zo lang mogelijk jong blijven.

Met de hulp van Lilyan worden mensen zich bewust van hun eigen kracht en zullen ze met zelfvertrouwen Esthetisch Centrum Tilburg weer verlaten. De beautyshop met een compleet aanbod van gezonde en betaalbare huidverzorgingsproducten, veelal biologisch met hoge werkzaamheid, is op afspraak open voor advies en verkoop van producten.

Het cadeautje dat in de Moederdagbox te vinden is zorgt voor echte ontspanning en verzorging van de huid. Met je aankoop help je deze ondernemer de crisis door, zolang ze haar behandelingen nog niet mag hervatten.

www.esthetischcentrumtilburg.nl

Tante Sus koffie & thee

In 2012 raakten Hanneke en Stef besmet met het koffievirus. Ze kochten een espressomachine voor thuis en gingen beiden een opleiding tot Master Barista volgen. De passie voor koffie en het enthousiasme om dit met anderen te delen werd alleen maar groter. In 2014 besloten ze van deze hobby hun werk te maken.

Centraal binnen hun bedrijf is de sfeer van vroeger. De weekenden waarin ze bij hun oma’s koffie gingen drinken met de hele familie levert nog steeds goede herinneringen op. "Dat was gezellig, iedereen was welkom en naast de koffie was er een overvloed aan zelfgemaakte lekkernijen." De naam komt dan ook voort uit de namen van hun beide oma's: Cisca. Op z'n Brabants: Sus.

Hanneke en Stef houden zich niet alleen bezig met koffie: ze hebben verschillende soorten heerlijke thee in hun assortiment, waaronder ‘Ria’, ‘Lies’ en ‘Bep’. Hanneke en Stef delen graag hun kennis, passie en producten met een breed publiek. Door de huidige situatie ligt alles even stil, maar normaal gesproken zijn ze met hun mobiele koffiebar te vinden op evenementen, geven ze Barista workshops en organiseren ze de Koffiegame.

www.tantesus.nl

TDRINKS

TDRINKS, gevestigd aan de Heuvelring en met trots gerund door Annie en Gerard, is al jaren een begrip in Tilburg. Het een echt familiebedrijf: ook de zonen helpen een handje met hun creativiteit en input. Als speciaalzaak verkoopt TDRINKS echt bijna alles: wijnen, bieren whiskeys, likeuren en nog veel meer. Ook vind je er een groot assortiment drankjes van Tilburgse bodem.

Eerder werkte Annie voor een bedrijf, maar later is ze zelfstandige geworden zodat ze haar eigen gang kon gaan. Ze kan nu doen wat ze wil in haar eigen zaak en de warmte die Gerard en zij erin steken, die voel je. Nu allerlei evenementen, waaronder de Tilburgse kermis, niet doorgaan, blijven ze niet bij de pakken neer zitten. Ze blijven creatieve oplossingen bedenken.

Zo hebben ze als organisator van het Tilburgs bierfestival, wat normaal op de Heuvel plaatsvindt, nu een achtertuin-versie gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is de Bierfestival Box, te bestellen op de webshop van TDRINKS. Op 28 juni kun je de hele dag genieten van de livestream, met o.a. masterclasses, een bingo en brouwers die over hun bieren komen vertellen.

www.tdrinks.nl